Bliv faglært lastbilchauffør - med speciale for dig der er student eller har anden relevant erhvervsuddannelse (EUD/EUV)

Lastbilchaufføruddannelsen giver dig en grundlæggende viden om at køre, efterse og vedligeholde lastbiler. Du lærer også om de forskellige love og regler, som skal overholdes, når gods skal transporteres rundt i Danmark og i udlandet. Du vil få alle de kørekort, der kræves for at køre lastbil og lastbil med påhængsvogn.

Uddannelsen består af et grundforløb plus et hovedforløb. Under hele hovedforløbet er du i lære hos en vognmand. Efter endt hovedforløb modtager du dit svendebrev.

  • Grundforløb
  • Hovedforløb - Lastbilchauffør med speciale

Der er følgende 4 specialer, som du kan blive faglært chauffør indenfor.

  • Flyttechauffør
  • Godschauffør
  • Renovationschauffør
  • Tankbilchauffør

Da varigheden af dit grundforløb og hovedforløb afhænger af din tidligere uddannelse og erfaring vil du som student eller med anden relevant erhvervsuddannelse få et kortere grundforløb. Dit grundforløb vil i de fleste tilfælde vare 10 uger, - det betyder, at du er hurtigt kan komme videre med din uddannelse - og komme i gang med en læreplads hos en vognmand. For at få den nøjagtige varighed på dit grundforløb, skal du kontakte skolen for et møde.

Dit hovedforløb vil vare op til 2 år og 6 mdr. - men her vil du muligvis også kunne få merit for fag, som du allerede har haft, - og det betyder, at dit hovedforløb - og dermed uddannelse bliver kortere.

Hvis du ønsker at få et møde, så du kender varigheden af din uddannelse til lastbilchauffør med speciale, kontakt venligst chefkonsulent Jan Brochdorf på tlf. 31 63 28 15.

Men uddannelsen som lastbilchauffør med speciale, har du altid mulighed for at læse videre til kørselsdisponent. Dette kaldes Trin 2. 

 DEKRA udbyder lastbilchaufføruddannelsen i Brøndby.

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere, så er du velkommen til at kontakte vores chefkonsulent Jan Brochdorf på tlf. 31 63 28 15.

Erhvervsskole (EUD & EUV)

  Hovedstaden: Kirkebjerg Allé 90, 2605 Brøndby
Sydjylland: Arnfredsvej 8, 6600 Vejen

  72 33 27 87
  eud@dekra.dk
CVR: HS: 83 68 55 14 / SYDJ: 27 64 70 06