Bliv faglært buschauffør - for dig der er student eller har anden relevant erhvervsuddannelse

Uddannelsen til buschauffør giver dig en grundlæggende viden om at køre bus på en hensynsfuld og forsvarlig måde. Du tager de typer af kørekort, som er nødvendige, og får desuden viden om vedligeholdelse og eftersyn af køretøjer. Du lærer også, hvordan man omgås kunder.

Uddannelsen består af et grundforløb plus et hovedforløb. Under hele hovedforløbet er du i lære i et busselskab. Hovedforløbet er delt op i 2 trin - og du kan afslutte din uddannelse efter hvert trin, hvor du også får et svendebrev. Langt de fleste elever tager trin 1, buschauffør.

  • Grundforløb
  • Trin 1 - Buschauffør 
  • Trin 2 (trin 1+2) - Buschauffør i kollektiv trafik

Trin 1 - Buschauffør

Som buschauffør må du køre bus i byer eller rutebil i landdistrikter.

Trin 2 - Buschauffør i kollektiv trafik

Som buschauffør i kollektiv trafik er du også udlært i at køre med passagerer, der har særlige behov. Dette kan være syge, handicappede eller alderssvækkede borgere.

Da varigheden af dit grundforløb og hovedforløb afhænger af din tidligere uddannelse og erfaring vil du som student eller med anden relevant erhvervsuddannelse få et kortere grundforløb. Dit grundforløb vil i de fleste tilfælde vare 10 uger, - det betyder, at du er hurtigt kan komme videre med din uddannelse - og komme i gang med en praktikplads i et busselskab. For at få den nøjagtige varighed på dit grundforløb, skal du kontakte skolen for et møde.

Dit hovedforløbet vil vare op til et 1 år på trin 1 og op til  2 år og 6 mdr. på trin 2. På hovedforløbet vil du muligvis også kunne få merit for fag, som du allerede har haft, - og det betyder, at dit hovedforløb - og dermed uddannelse bliver kortere.

Hvis du ønsker at få et møde, så du kender varigheden af din uddannelse til buschauffør, kontakt venligst Frank Sandgreen på telefon  50 96 17 92

Du kan vælge at fortsætte efter hovedforløbet og læse videre til kørselsdisponent. Dette kaldes Trin 3.

DEKRA udbyder uddannelsen Buschauffør i Vejen (Sønderjylland).

Bemærk! For at få kørekort som buschauffør, skal man være fyldt 21 år inden start på hovedforløbet. 

 

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere, så er du velkommen til at kontakte Frank Sandgreen på telefon 50 96 17 92

 

Erhvervsskole (EUD & EUV)

  Hovedstaden: Kirkebjerg Allé 90, 2605 Brøndby
Sydjylland: Arnfredsvej 8, 6600 Vejen

  72 33 27 87
  eud@dekra.dk
CVR: HS: 83 68 55 14 / SYDJ: 27 64 70 06