Bliv faglært buschauffør - for dig over 25 år med erfaring som buschauffør - meritvejen (EUV)

Uddannelsen til buschauffør giver dig en grundlæggende viden om at køre bus på en hensynsfuld og forsvarlig måde. Du tager de typer af kørekort, som er nødvendige, og får desuden viden om vedligeholdelse og eftersyn af køretøjer. Du lærer også, hvordan man omgås kunder.

Uddannelsen består af et grundforløb plus et hovedforløb. Under hele hovedforløbet er du i lære i et busselskab. Hovedforløbet er delt op i 2 trin - og du kan afslutte din uddannelse efter hvert trin, hvor du også får et svendebrev. Langt de fleste elever tager trin 1, buschauffør.

  • Grundforløb
  • Trin 1 - Buschauffør 
  • Trin 2 (trin 1+2) - Buschauffør i kollektiv trafik

Trin 1 - Buschauffør

Som buschauffør må du køre bus i byer eller rutebil i landdistrikter.

Trin 2 - Buschauffør i kollektiv trafik

Som buschauffør i kollektiv trafik er du også udlært i at køre med passagerer, der har særlige behov. Dette kan være syge, handicappede eller alderssvækkede borgere.

Da varigheden af dir grundforløb og hovedforløb afhænger af din tidligere uddannelse og erfaring, vil du med erfaring som buschauffør få et kortere - eller helt blive fritaget for grundforløbet. Det betyder, at du hurtigere kan blive faglært buschauffør.

Hvis du ønsker at få en realkompetencevurdering, så du kender varigheden af din uddannelse til faglært buschauffør, kontakt venligst Frank Sandgreen på telefon 50 96 17 92

Med uddannelsen som buschauffør trin 1, har du mulighed for at læse videre til buschauffør i kollektiv trafik  trin 2. Med uddannelsen som buschauffør i kollektiv trafik trin 2, har du mulighed for at læse videre til kørselsdisponent. Dette kaldes Trin 3.

DEKRA udbyder uddannelsen Buschauffør i Vejen (Sønderjylland).

Bemærk! For at få kørekort som buschauffør, skal man være fyldt 21 år inden start på hovedforløbet. 

 

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere, så er du velkommen til at kontakte Frank Sandgreen på telefon 50 96 17 92

 

 

Erhvervsskole (EUD & EUV)

  Hovedstaden: Kirkebjerg Allé 90, 2605 Brøndby
Sydjylland: Arnfredsvej 8, 6600 Vejen

  72 33 27 87
  eud@dekra.dk
CVR: HS: 83 68 55 14 / SYDJ: 27 64 70 06