Bliv faglært buschauffør - for dig over 25 år (EUV)

Uddannelsen til buschauffør giver dig en grundlæggende viden om at køre bus på en hensynsfuld og forsvarlig måde. Du tager de typer af kørekort, som er nødvendige, og får desuden viden om vedligeholdelse og eftersyn af køretøjer. Du lærer også, hvordan man omgås kunder.

Uddannelsen består af et grundforløb plus et hovedforløb. Under hele hovedforløbet er du i lære i et busselskab. Hovedforløbet er delt op i 2 trin - og du kan afslutte din uddannelse efter hvert trin, hvor du også får et svendebrev. Langt de fleste elever tager trin 1, buschauffør.

  • Grundforløb
  • Trin 1 - Buschauffør 
  • Trin 2 (trin 1+2) - Buschauffør i kollektiv trafik

Trin 1 - Buschauffør

Som buschauffør må du køre bus i byer eller rutebil i landdistrikter.

Trin 2 - Buschauffør i kollektiv trafik

Som buschauffør i kollektiv trafik er du også udlært i at køre med passagerer, der har særlige behov. Dette kan være syge, handicappede eller alderssvækkede borgere.

Når du er over 25 år, starter du med en realkompetencevurdering, da varigheden på dit grundforløb og hovedforløb afhænger af din erfaring og tidligere uddannelse.

Hovedregel omkring varighed for dig, der er over 25 år:

  • Mindst to års relevant erhvervserfaring (du skal have kørt bus hos et selskab), - så springer du grundforløbet over og starter direkte på hovedforløbet. Hovedforløbet kan have en varighed på op til 1 år på trin 1 og op til 2 år og 6 mdr. på trin 2 (dette kaldes EUV 1).
  • Med relevant erhvervserfaring under 2 år eller forudgående uddannelse, der er beslægtet med buschaufføruddannelsen. Her kan dit grundforløb vare op til 20 uger - i de fleste tilfælde vil varigheden være omkring 10 uger. Hovedforløbet kan have en varighed på op til 1 år på trin 1 og op til 2 år og 6 mdr. på trin 2 (dette kaldes EUV 2).
  • Uden relevant erhvervserfaring eller anden uddannelsen, her vil dit grundforløb vare 20 uger. Hovedforløbet vil have en varighed på op til et 1 år på trin 1 og op til  2 år og 6 mdr. på trin 2 (dette kaldes EUV 3).

Hvis du ønsker at få en realkompetencevurdering, så du kender varigheden af din uddannelse som buschauffør, kontakt venligst Frank Sandgreen på telefon 50 96 17 92

Du kan vælge at fortsætte efter hovedforløbet og læse videre til kørselsdisponent. Dette kaldes Trin 3.

DEKRA udbyder uddannelsen buschauffør i Vejen (Sønderjylland).                                                                                                                     

Bemærk! For at få kørekort som buschauffør, skal man være fyldt 21 år inden start på hovedforløbet. 

 

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere, så er du velkommen til at kontakte Frank Sandgreen på telefon 50 96 17 92

 

 

Erhvervsskole (EUD & EUV)

  Hovedstaden: Kirkebjerg Allé 90, 2605 Brøndby
Sydjylland: Arnfredsvej 8, 6600 Vejen

  72 33 27 87
  eud@dekra.dk
CVR: HS: 83 68 55 14 / SYDJ: 27 64 70 06